Ситуацията с пандемията от коронавирус засегна по-голямата част от света на спорта, а футболът в Европа е напълно блокиран.

Треньорът на Байерн Мюнхен Ханс-Дитер Флик изживява първия си сезон в бундеслигата, но вместо да завоюва требъл в края на сезона, сега той може да се превърне в първия в историята шампион на Германия след анулиране на сезона. Тимът му се класира на полуфиналите за Купата на Германия, както и е с една крачка в 1/4-финалната фаза за Шампионската лига след престижна победа с 3:0 над Челси в Лондон:

„Седя и размишлявам. Исках да имам други теми в главата си в първия ми сезон в Бундеслигата като треньор. Първо бе мачът с Хофенхайм, а сега и проблемът с коронавируса. Отборът ни се представя великолепно през втората половина на сезона. Имаме шанс да бъдем много успешни и в трите надпревари. Требълът винаги е бил проблем пред тима, но сега изглежда възможен“, сподели германецът.

Независимо от това Флик не се оплаква от ситуацията, а я приема:

„В крайна сметка сега е важно да се изправим пред социалната отговорност. Разбира се, че искаме да е различно, но ситуацията е такава. Става въпрос за здравето, за защитата на населението“, добави още той пред Билд.