Финал на Германия, великият Олимпийски стадион в Берлин, големият местен гранд и един традиционен клуб, борещ се за първи трофей от 1988 година насам. Това бяха само едни от предпоставките за голямо зрелище в двубоя между Байерн Мюнхен и Айнтрахт Франкфурт.

Мачът в събота определено не разочарова по никакъв начин. Разочаровани след него най-вероятно са били единствено феновете на гранда от Мюнхен, защото в крайна сметка те станаха свидетели на нещо, което рядко се случва - любимците им да загубят голям финал на местно ниво.

Двубоят бе последен в кариерата на легендарния Юп Хайнкес и неговите футболисти бяха решени да го зарадват с победа и съответно дубъл в Германия. Да, но не! Горчивото хапче на Хайнкес бе поднесено от не кой да е, а от неговия наследник Нико Ковач.

Преди няколко седмици хърватинът бе обявен за бъдещ треньор на Байерн. А оттогава не му бе никак лесно - освирквания и огромни критики от феновете на Айнтрахт, които дни по-рано го боготвореха. Е, в родния си град Берлин Ковач премина обратния път, защото в края на мача изпадналите от еуфория фенове на Айнтрахт скандираха името на своя голям герой.

Младият специалист демонстрира огромния си треньорски потенциал като успя да надиграе много по-опитния Хайнкес.

Както и се очакваше, Байерн владееше инициативата на терена през целия двубой, но това нямаше особено значение. Айнтрахт се отбраняваше великолепно, а в същото време перфектната игра на контра бе това, което донесе големия успех.

Цял Франкфурт копнееше за този момент. През миналата година тимът отново бе на финал, загубен с 1:2 от Борусия Дортмунд.

Същото се случи и през 2006-а. Тогава пък финалът бе същия - срещу Байерн. Единствен гол на Клаудио Писаро донесе успеха на баварците.

И едва ли някой очакваше в събота вечер да се случи нещо по-различно, но то бе факт! Анте Ребич откри резултата в 11-ата минута и даде надеждата. Роберт Левандовски възстанови равенството в 53-ата и оттам насетне Байерн започна търсенето на втория гол. Той обаче така и не идваше, а при една великолепна контра отново Ребич реализира за 2:1 в 82-ата минута.

Времето до края бе малко и шампионите се втурнаха в атака. При една от последните в предни позиции бе и вратарят Свен Улрайх. Но това доведе единствено до гол на Мият Гачинович, който да оформи крайното 3:1.

Е, ако сте пропуснали това шоу или пък просто искате да го видите отново, добрата новина е, че имате този шанс - в четвъртък от 16 часа в ефира на MAX SPORT 1!