Футболистът на Байерн Мюнхен Дейвид Алаба коментира решението на клуба да преустанови преговорите с него. Във вчерашния ден „баварците“ обявиха, че оттеглят последната си оферта към него за удължаване на договора му, който изтича в края на сезона.

„Не е имало контакти с други клубове. Байерн винаги е бил първия ми избор. Чух за решението на ръководството от медиите. По принцип съм футболист, на когото му харесва да играе за Байерн. Чувствам се много добре в тима и се радвам да бъда част от него. След това сега обаче не мога да кажа какво ще се случи. Никой не е говорил официално с мен. Ситуацията е деликатна, ще видим какво ще стане. Досега нямах време да мисля за това, защото само за последните седем дни имахме три двубоя”, заяви Алаба.

Според информациите основният проблем при преговорите е, че австриецът иска твърде висока за Байерн заплата.

„Бих искал нещата от кухнята да си остават там. Изкарват ме да изглеждам по определен начин, което не е правилно. Разбирам реакциите на феновете, но параметрите по договора, за които се споменаване, не са верни. Останах разочарован и наранен, че тези слухове не бяха отречени от ръководството”, каза още универсалният защитник.