Байерн Мюнхен разби с 8:1 Майнц 05 в мач от 25-ия кръг на Бундеслигата. С хеттрик блесна Хари Кейн (13, 45+7, 71), който вече има 30 попадения в 25 шампионатни срещи. Освен това той стана първият футболист с четири хеттрика в дебютния си сезон в Бундеслигата. Две попадения вкара Леон Горетцка (20, 90+2), разписаха се още Томас Мюлер (47), Джамал Мусиала (61) и Серж Гнабри (66). Надием Амири (31) пък отбеляза за гостите с чудесен изстрел от дистанция.
 
 
Срещата на "Алианц Арена" започна сък скоростна атака на гостите, която като по чудо не завърши с гол във вратата на Нойер. Баварците отвърнаха на предизвикателството с два удара от дистанция на Кимих и Алфонсо Дейвис, които обаче бяха блокирани. Страхотно слизане на Лерой Сане в 8-ата минута завърши с опасен шут по диагонала на германския национал. Стражът Центнер изби, а при добавката Мусиала не успя да насочи топката във вратата на Майнц.  
 
Логичното се случи в 13-ата минута, когато Хари Кейн откри резултата. Дълго подаване на Томас Мюлер прехвърли цялата защита на гостите и вратарят Робин Центнер опита да пресече паса, но бе изпреварен от Мусиала, който въпреки че настигна топката до аутлинията, намери начин да я върне във вратарското поле. А там за Хари Кейн бе детска игра да я прати в мрежата на Майнц - 1:0.  

Три минути по-късно наставникът на Байерн - Томас Тухел, бе принуден да прави ранна смяна, след като Алфонсо Дейвис бе ударен в лицето от капитана на гостите Видмер и напусн с разкървавени устни.

В 20-ата минута Йошуа Кимих изпълни бързо пряк свободен удари и центрира към Хари Кейн, който с глава  нацели страничната греда на Майнц, Най-съобразителен при добавката обаче бе Леон Горетцка, който направи 2:0.

В 28-ата минута главният съдия Патрик Итрих отсъди дузпа за баварците, след като удар на Хари Кейн рикошира в капитана Сеп ван ден Берг. След преглед с ВАР 11-метровият наказателен удар бе отменен, тъй като се видя, че няма игра с ръка.

Гостите се върнаха в мача в 31-ата минута, когато Браян Груда бутна леко топката от фал към Надием Амири, който с топовен шут не остави шансове на Мануел Нойер - 2:1.

Четири минути след попадението, последва нова  принудителна смяна, този път в състава на гостите.  Жозуа Гилавоги беше изваден след тежък сблъсък с Антони Каси, чието коляно попадна в главата на съотборника му.
 
В добавеното време на първата част и пред двата отбора се откриха нови възможности за гол. Първо Браян Груда показа техника в наказателното поле на домакините, но шутира над вратата, а след това параболичен удар с глава на Томас Мюлер под гредата бе избит в корнер от капитана на Майнц - Ван ден Берг.  
 
Гол все пак падна и той отново бе във вратата на гостите. В седмата минута на продължението Хари Кейн демонстрира страхотна техника - овладя топката с десния крак, а с левия я прати зад гърба на Центнер за 3:1. 

Две минути след подновяването на играта феновете на "Алианц Арена" отново бяха на крака. Джамал Мусиала с великолепен финт отляво остави на място бранител на гостите, а след това майсторски пусна топката зад защитата на съперника, където Томас Мюлер от въздуха елегантно я отклони за 4:1.

Късметът пък бе на страната на Байерн в 55-ата минута след страхотен шут на Браян Груда, но това само ядоса баварците, които набързо вкараха още три гола.
 
В 61-ата минута Хари Кейн овладя топката отдясно край тъчлинията и с чудесно дълго подаване намери Джамал Мусиала, който се освободи от Ван ден Берг и с лекота покачи на 5:1.

Шестият гол не закъсня и бе истинска наслада за окото. Вкара го резервата Серж Гнабри, който с гръб към вратата, отклони топката с пета пред слисания поглед на вратаря Робин Центнер и съотборниците му - 6:1. 

Настроението в играта на баварците им донесе и седми гол. Вкара го головата машина Хари Кейн и така оформи хеттрика си в мача - негов четвърти от вачалото на сезона в Бундеслигата. С глава той отблизо прати топката във вратата на гостите, въпреки усилията да бъде спрят - 7:1. 

Последния пирон заби Леон Горетцка в добавеното време на двубоя. Той се разписа с глава след центриране на Кимих за крайното 8:1.

Победата скъси дистанцията от лидера Леверкузен на 7 точки, но "аспирините" са с мач по-малко. 
 
 
 
FT  /  БАЙЕРН - МАЙНЦ 8:1
 
БАЙЕРН: Нойер, Кимих, Де Лихт, Дайър, Дейвис, Лаймер, Горетцка, Сане, Мюлер, Мусиала, Кейн

МАЙНЦ: Центнер; Ван ден Берг, Гилавоги, Каси, Видмер, Краус, Амири, Мвене, Лий, Груда, Буркарт