Байерн Мюнхен е все по-склонен да се раздели с голямата си звезда Роберт Левандовски през лятото. Полякът не крие желанието си да напусне "Алианц Арена", но досега сигналите от ръководството бяха, че няма да го пуснат и ще го задължат да изпълни договора си, който е до лятото на 2023 година.

Изглежда обаче шефовете започват да омекват и са склонни да преосмислят позицията си, стига преди това да намерят достатъчно качествен заместник на нападателя, твърди "Спорт 1".

В момента спортно-техническият щаб на баварците работи усилено по селекцията за новия сезон и намирането на нов качествен нападател е основен приоритет. В клуба разглеждат няколко потенциални кандидати, но все още не са се спрели на никой от тях.

Междувременно от Барселона следят внимателно ситуацията с Левандовски и са готови да отправят официална оферта за 33-годишния поляк. Не е тайна, че каталунците искат да го вземат в редиците си, а като че ли и желанието на самия футболист е да продължи кариерата си именно на "Камп Ноу" и да опита късмета си в Ла Лига.

Левандовски е в Байерн от 2014 година, когато бе привлечен без пари от Борусия (Дортмунд). За баварците той има впечатляващите 344 гола и 72 асистенции в 374 мача във всички турнири.