Байерн Мюнхен успя да поднови договорите на основни футболисти като Йозуа Кимих и Леон Горетцка, но удря на камък с Кингсли Коман. 25-годишният френски национал иска 15 или 16 млн. евро на година, за да поднови контракта си. На „Алианц Арена” обаче не са склонни да му платят толкова, пише „AS”.

Поради тази причина баварците смятат да продадат крилото през следващото лято. Договорът на Коман е до юли 2023 година. За да не го изпуснат без пари, Байерн ще трябва да се раздели с него след края на сезона.

Баварците не искат да се повтаря случая с Дейвид Алаба, който премина в Реал Мадрид като свободен агент. Германският хегемон смята да действа като с Тиаго Алкантара, който бе продаден на Ливърпул, след като стана ясно, че няма да преподпише.

В Германия са уверени, че Байерн вече е решен да трансферира Коман след края на сезона. През този сезон французинът е преследван от контузии и има едва 6 мача, поради което в клуба смятат, че продажбата му няма да се отрази.

От „Алианц Арена” са набелязали и заместници на Коман. Това са германският национал Карим Адейеми от Залцбург и бразилското крило на Аякс Антони.