Германският футболен клуб Байерн Мюнхен няма да взема прибързани решения с избора на нов старши треньор, съобщава агенция ДПА, цитирайки президента Херберт Хайнер. Томас Тухел ще оваканти поста след края на настоящия сезон за баварците.

"Имаме време да поогледаме и ще го използваме", заяви Хайнер след победата с 2:1 над РБ Лайпциг в събота.

"Реалността е, че имахме трима различни треньори за твърде кратък период от време. Иска ни се със следващия наставник да работим дълго. Ще анализираме ситуацията обстойно и внимателно с надеждите да намерим правилния човек за поста".

Байерн освободи през лятото на 2021 Ханзи Флик, който изведе отбора до златен требъл. Той бе заменен за кратко от Юлиан Нагелсман, чийто наследник пък е Тухел. Договорът на последния е до юни 2025, но от клуба вече съобщиха, че двете страни ще се разделят.

"Този път трябва да се справим по-добре. Искаме повече последователност и точно към това се целим", каза изпълнителният директор на отбора Ян-Кристиан Дреезен.

Германските медии спекулират, че Байерн ще се насочи към Шаби Алонсо от Байер Леверкузен, а резервните варианти са Зинедин Зидан и други. /БТА