Байерн Мюнхен честити титлата в Бундеслигата на Байер Леверкузен. Баварците бяха сред първите тимове, които сториха това, след като "аспирините" си осигуриха Сребърната салатиера. 

Трима от ръководителите на германския колос поздравиха колегите си от Леверкузен. 

“Поздравления за Леверкузен за историческата първа титла в историята - коментира президентът на Байерн Херберт Хайнер. - Титлата беше спечелена напълно заслужено. Това е награда за един невероятен сезон. Целта на Байерн вече е да върне Салатиерата обратно в Мюнхен. Ще се видим през новия сезон”.

“Можем само да поздравим Байер - допълни изпълнителният директор на мюнхенци Ян-Кристиан Дреезен. - Тимът направи безгрешен сезон, в който показа класа, кураж и най-вече постоянство. Специални поздравления и за бившия ни футболист Чаби Алонсо. Едно нещо обаче е ясно: приемаме това като стимул да работим още по-здраво и няма да се откажем, докато не върнем титлата в Мюнхен”.

 

“Байер направи отлична кампания и е ясно, че ние искаме да сме сред първите, които ги поздравяват за успеха - включи се и спортният директор Макс Еберл. - Футболът ви развълнува цялата Бундеслига. Серията на Байерн е прекъсната, но сега ще сторим всичко възможно, за да се върнем в борбата за трофея”.