Ръководството на Байерн Мюнхен чака обявяването на първия значим трансфер в Европа, който да задвижи доминото на пазара. Това призна клубният директор Карл-Хайнц Румениге.

До момента баварците са си осигурили подписите на френските бранители Лука Ернандес и Бенжамен Павар, но и за двамата се знаеше отдавна, че от новия сезон ще играят в Мюнхен.

"Днес е 8 юли. Знам, че търпението не е сред основните добродетели на феновете или публиката. Но трансферният пазар е отворен до 2 септември. Готови сме да вземем топфутболист. Но до момента не смятам, че е имало трансфер, който да създаде ефекта на доминото и да задвижи целия пазар", каза Румениге.

"Ние, както и всички останали клубове, чакаме този първи голям трансфер. В добра позиция сме и сме търпеливи. Разбирам, че феновете ни искат солиден трансфер. Но аз съм спокоен. Все още имаме два месеца пред нас. Ще имаме отбор, който да бъде достатъчно боеспособен. Целите пред нас не са намалели. Не смятайте, че няма да имаме отбор, който да се бори за осма поредна титла и за трофеите в останалите турнири", заяви още Румениге.

Байерн открива новия сезон на 16 август с мач срещу Херта Берлин./БТА