Легендата на германския футбол Франц Бекенбауер се надява, че ще може да разреши конфликта между други две големи фигури на Бундестима - Паул Брайтнер и Ули Хьонес.

Преди месец Брайтнер си позволи да критикува Байерн Мюнхен и Хьонес, който е президент на баварския клуб. В отговор Хьонес реши да отнеме ВИП-акредитацията на Брайтнер за "Алианц Арена" и оттогава двамата не контактуват. Наскоро Брайтнер даде интервю, в което казва, че не е проблем да не ходи по домакинствата на Байерн, защото там не искали да го виждат, а и той не изгарял от желание от подобни срещи.

"Надявам се, че двамата ще се разберат и съм готов да помогна, за да се случи това. Двама възрастни трябва да постъпят по този начин", каза Кайзера пред "Билд".

66-годишният Хьонес, 67-годишният Брайтнер и 73-годишният Бекенбауер са добри приятели вече повече от 40 години. Заедно тримата спечели европейската и световната титла с екипа на Западна Германия през 1972 и 1974 година, а през същата тази 1974 година с Байерн триумфираха и с Купата на европейските шампиони./БТА