Леон Горецка може да се завърне в състава на Байерн Мюнхен в мача за купата на Германия срещу бившия си отбор Бохум във вторник. Хаво Мартинес обаче ще пропусне сблъсъка. 

24-годишният Горецка е играл само в мача за Суперкупата през настоящия сезон. През септември халфът претърпя операция след контузия в бедрото.

"Леон беше извън терена за няколко седмици. Трябва да му помогнем при завръщането. Има добър шанс да играе отново срещу клуба, в който е играл като юноша", заяви треньорът на баварците Нико Ковач.

Испанецът Мартинес, от своя страна, не игра и при успеха над новака Унион Берлин с 2:1 в събота, след като се контузи при гостуването на Олимпиакос в Шампионската лига миналата седмица.

„Хави все още не е готов. Вероятно ще бъде опция през уикенда. Освен него и дълготрайно контузените, всички останали са здрави“, сподели хърватският специалист пред журналисти.

Байерн е вече без защитниците Никлас Зюле, който скъса връзки на коляното в Бундеслигата миналата седмица, и французина Лука Ернандес, който в лазарета с тежка травма на глезена.

Ковач е под непрекъснато напрежение, като баварският колос е далеч от най-добрата си форма в лигата до тук и е втори зад лидера Борусия Мьонхенгладбах.