Испанският халф Хави Мартинес може би изживява последните си моменти като футболист на Байерн Мюнхен. Според Скай Спортс футболистът може да напусне „Алианц Арена“ след осем години и отново да се върне в родината си.

getty images
19 снимки

Мартинес не попада в плановете на Ханс-Дитер Флик и поради тази причина е поискал трансфер. Договорът на испанеца изтича през 2021 година и ръководството на баварците няма да му попречи като се надява да вземе минимална трансферна сума за него, а не да го изпусне без пари следващото лято.

Хави Мартинес спечели всичко с Байерн Мюнхен – седем титли, три купи на Германия, както и Шампионската лига през 2012/13. Той е Световен и Европейски шампион с Испания.

31-годишният футболист иска да се чувства важна част в отбора, в който ще играе. Интерес към него проявяват бившият му тим Атлетик Билбао и Хетафе.

Президентът на баския клуб Айтор Елизаги намекна, че Мартинес може да се завърне на „Сан Мамес“: „Той може още да помогне на Атлетик, но също така е много важно, дали иска да се завърне в клуба.“

Междувременно сензацията в Ла Лига Хетафе ще се включи в битката за подписа на Мартинес, ако успее да си спечели място в Шампионската лига през следващия сезон.