Наставникът на Байерн Мюнхен Ханзи Флик похвали своите футболисти въпреки загубата с 1:2 като гост на Айнтрахт Франкфурт в мач от 22-ия кръг на Бундеслигата.

В понеделник шампионите издрапаха до 3:3 с Арминия Билефелд у дома, което дава шанс на втория РБ Лайпциг да се доближи само на 2 точки, ако спечели неделния с двубой срещу Херта.

Gulliver/GettyImages
45 снимки

„Последните няколко седмици бяха доста бурни за нас, а ние сме хора. И все пак съм горд от момчетата“, заяви Флик.

„Не влязохме добре в мача днес, а и Айнтрахт е в сензационна форма и играе много бързо. Ако през целия мач бяхме на нивото от второто полувреме, победителят щеше да е друг. Да не забравяме, че много наши футболисти са или контузени, или заразени с коронавирус. Не съм предполагал, че Леон Горетцка (б.р. - доскоро с COVID-19) ще се включи толкова силно. Като цяло не се притеснявам. Искам да допълня, че домакините можеха да пооправят терена. Не обичаме да играем на такива игрища. И все пак загубата не беше заради терена“, каза още специалистът.

Във вторник „баварците“ гостуват на Лацио в Рим в първа схватка от 1/8-финалите в Шампионската лига. Има обаче вероятност двубоят да бъде отложен заради проблемите на мюнхенци с коронавируса. През последните няколко дни четирима футболисти на Байерн дадоха положителни тестове.