Нападателят Хари Кейн се е прицелил в повече рекорди в германското първенство по футбол, след като счупи пореден такъв при победата на Байерн Мюнхен с 8:1 срещу Майнц. Той заби три гола и е първият играч в историята, който има четири хеттрика в първия си сезон в Бундеслигата.

Капитанът на английския национален отбор има 36 гола за Байерн във всички турнири. Цели 30 от тях са за първенството, с което Кейн изравни върховото постижение на Уве Зеелер за дебютен сезон. Нападателят е близо и до абсолютния рекорд за попадения в рамките на един сезон в Бундеслигата, който все още принадлежи на Роберт Левандовски.

"Чувството е много приятно. Наслаждавам се на всеки мач за клуба, а до края на сезона има още доста. Надявам се да счупя поне рекорда за голове в дебютен сезон. Хората очакват от мен да бележа и се надявам да продължавам да го правя", заяви Кейн, цитиран от агенция Ройтерс.

В първата година на Кейн, Байерн може и да не спечели отличие, тъй като отборът отпадна от Купата на Германия и изостава значително от Байер Леверкузен в първенството. Баварците обаче все още имат шансове да стигнат до титлата в Шампионската лига или да догонят "аспирините" в Бундеслигата.

"Леверкузен със сигурност е фаворит, а нашата задача е да спечелим всички останали мачове", каза още английският национал.