Херта Берлин хвърли изненадата в шестия кръг след изиграването на едва първия мач. „Старата госпожа” победи с 2:0 гостуващия шампион Байерн Мюнхен и направи така, че хората на Нико Ковач да е възможно да не изкарат идната седмица на върха в Бундеслигата. Успехът за столичния тим бе категоризиран през първото полувреме, след като в 23-ата минута Ведад Ибишевич бе точен от дузпа, а в 44-ата Ондрей Дуда отбеляза втория гол за „синьо-белите”.

С успеха си Херта се изравни по точки с Байерн Мюнхен и има 13 точки, като е втори, тъй като головата разлика на тима е по-лоша от тази на баварците. Загубата пък прави така, че това е втори пореден мач, в който шампионът на Германия не може да стигне до успеха, след като в предния кръг Аугсбург направи 1:1 на „Алианц Арена” на Байерн.

Херта Берлин Байерн Мюнхен

източник: Gulliver/GettyImages

Мачът започна с натиск на Байерн, който още в 14-ата минута можеше да открие резултата на „Олимпиащадион” след опит на Жером Боатенг. Защитникът се извиси и стреля с глава след корнер, но неговият опит прелетя леко встрани от левия страничен стълб.

Осем по-късно острието на Херта Саломон Калу също стреля с глава, но стражът на баварците Мануел Нойер направи зашеметяващо спасяване, за да запази мрежата си суха. Това обаче се задържа точно една минута, след като Боатенг направи нарушение в наказателното поле и домакините бяха възнаградени с дузпа. Зад топката застана Ибишевич, който бе точен и в 23-ата минута изведе своите напред – 1:0 за Херта.

Херта Берлин Байерн Мюнхен

източник: Gulliver/GettyImages

В 39-ата минута Ариен Робен си направи място и отправи удар от наказателното поле, но неговият удар мина над напречната греда. Шест по-късно Херта стигна до два гола аванс, след като Лазаро пусна по земя отдясно към Дуда, а той отблизо направи безпомощен Нойер и прати в екстаз зрителите на стадиона в германската столица.

Пет минути след началото на втората част Тиаго Алкантара бе близо да намали пасива на мюнхенския колос, ала ударът му мина покрай гредата вляво. Защитата на Херта се представяше великолепно и рядко даваше възможност на своя опонент да затрудни вратаря Томас Крафт.

Херта Берлин Байерн Мюнхен

източник: Gulliver/GettyImages

В 79-ата минута Сандро Вагнер се извиси и стреля с глава, но Крафт спокойно улови топката в левия си ъгъл.

До края на срещата Байерн не успя да създаде главоболие на отбраната на берлинчани и по този начин Байерн крушира за пръв път през новата кампания в Германия.

В идния кръг Байерн приема Борусия Мьонхенгладбах, докато Херта Берлин гостува на Майнц 05.