Оливeр Кан нарече "огнено кръщение" първите си две години на ръководен пост в германския шампион Байерн Мюнхен и добави, че още преживява отпадането на четвъртфиналите в Шампионската лига.

Бившият капитан на Германия и на Мюнхен Кан, 52-годишен, се присъедини към борда на клуба през 2020-а и наследи Карл-Хайнц Румениге на поста изпълнителен директор през лятото на 2021 година.

"Първите две години тук за мен бяха интензивни, направо огнено кръщение", каза Кан в интервю пред клубното списание.

Байерн спечели рекордна 10-та поредна титла в Бундеслигата през първия сезон на Кан като изпълнителен директор, но отпадна от Купата на Германия и Шампионската лига, където бяха победени от испанския Виляреал.

"Това все още ме тормози. Когато седя на дивана пред телевизора по време на полуфинала на Шампионската лига и си мисля: "Можеше да играем срещу Ливърпул в момента". Това е същото, когато гледате финала за купата", каза той.

Но Кан вярва, че отборът ще се справи с тези неуспехи, тъй като "това ще ги стимулира" да се представят по-добре през следващия сезон, защото "всичко, срещу което се изправяме, в крайна сметка прави Байерн по-силен".

"Този клуб винаги е в движение. Усещането за удовлетворение никога не стига до там, че да се превърне в самодоволство. Тази постоянна борба за намиране на най-добрите решения е рецептата за успех в Байерн", допълни Оливер Кан.