Германският първенец Байерн Мюнхен обяви, че голмайсторът на отбора Хари Кейн, който контузи левия си глезен при победата с 5:2 в гостуването на Дармщат, ще може да се присъедини към националния отбор на Англия. Нападателят ще се възстановява под зоркия поглед от лекарите на „Трите лъва“.

В Англия съобщават, че Кейн има шанс да играе в приятелските срещи, както срещу Бразилия следващата събота, така и срещу Белгия три дни по-късно. Според Bild, обаче е по-вероятно нападателят да пропусне двете проверки и се очаква да бъде готов за Дер Класикер срещу Борусия Дортмунд на 30 март.

Gulliver/GettyImages
21 снимки

Междувременно, баварците съобщиха, че Рафаел Герейро, която също получи разтежение в лявото горно бедро, няма да може да се присъедини към националния отбор на Португалия и ще остане в Мюнхен да се възстановява.

Новоизлюпеният германски национал Александър Павлович, който беше сменен прнудително срещу Дармщат с лека травма на главата, няма да има проблем да се присъедини към Маншафта и може да направи дебюта си за селекцията на Юлиан Нагелсман за предстоящите проверки срещу Франция и Нидерландия.