Новото попълнение на Байерн Мюнхен Кингсли Коман разкри, че трудният сезон при баварците е довел до съмнения дали трябва да остане при тях. Макар че германският шампион закупи французина от Ювентус, самият той  е имал колебания относно бъдещето си на „Алианц Арена”.

Сезон 2016/2017 беше вторият за 20-годишния играч в Байерн, но още през ноември той получи травми в коляното и глезена. Това сериозно се отрази върху формата му, а след завръщането си Коман имаше трудности да покаже познатото ниво. За известно време не изглеждаше сигурно, че Байерн ще се възползва от опцията си. Все пак грандът го стори и плати нужните 22 милиона евро.

Байерн плати 21 милиона евро за френски национал

„Контузията  наистина ме върна много назад”, призна самият играч. „След това може би и треньорът нямаше същото доверие в мен. Аз се върнах в отбор, който функционираше добре.”

„Трудно е да си възвърнеш мястото, да трупаш игрово време, когато всички се справят. Особено в такава тежка конкуренция. Да, мислех си за напускане. От Байерн обаче ми създадоха усещането, че имат доверие в мен в дългосрочен план”, добави Коман.