Бившият нападател на Байерн Мюнхен и световен шампион с Германия от 2014 година Мирослав Клозе вярва, че решението на ръководството на клуба да се раздели със старши треньора Томас Тухел е било прекалено прибързано.

"Трябваше да имат малко повече търпение с треньора и да му дадат време, така че футболистите да разберат идеите му", заяви Клозе пред изданието ran.de.

Той си припомни ситуацията при бившия наставник на Байерн Луис ван Гаал, казвайки: "ние, играчите, първоначално не разбирахме нищо и осъзнахме нещата едва след три-четири месеца".

С Ханзи Флик, Юлиан Нагелсман и Тухел, Байерн ще смени трима треньори в последните три години. "Всеки от тях има своя философия и разчита на различен тип футболисти и своя собствена система. Трябва да се внимава, за да не загуби клубът своето ДНК, защото това е опасно", каза още Мирослав Клозе.

Той добави, че би искал да види треньора на Байер Леверкузен Шаби Алонсо да наследява Томас Тухел.

"Този доминиращ стил на игра е точно каквото харесвам и каквото всъщност иска Байерн. Би било страхотно, ако успеят да го изкушат да дойде в Мюнхен", продължи 45-годишният бивш нападател.

Байер Леверкузен е лидер във временното класиране в Бундеслигата с 64 точки след 24 кръга, а шампионът Байерн Мюнхен е втори с 54 точки към момента. /БТА