Бившият треньор на Ювентус, Челси, Интер и Тотнъм - Антонио Конте, е отказал предложение да поеме германския първенец Байерн Мюнхен от лятото. От баварския гранд са потърсили италианския специалист за заместник на напускащия през лятото Томас Тухел, но са получили категорично „не“, твърди La Repubblica.

54-годишният специалист, който за последно бе начело на Тотнъм, но напусна по взаимно съгласие през 2023-а година, е взел решение, че иска да продължи кариерата си в Италия и да е по-близо до семейството си. След като Наполи и Рома избраха новите си наставници, за Конте остава да се надява на обаждане от Ювентус или Милан.

Всъщност наставникът би предпочел да се завърне в Ювентус. В клуба все по-сериозно обмислят да сменят Масимилиано Алегри през лятото и журналистът Руди Галети твърди, че торинци наистина са насочили поглед към Конте, който при предишния си престой на „Алианц Стейдиъм“ изведе отбора до три титли между 2011-а и 2014-а година.

В Ювентус обаче все още не са взели окончателно решение относно треньорския пост за следващия сезон. Освен Конте, в клуба обмислят вариант да отправят оферта и към наставника на Болоня Тиаго Мота. Не е напълно изключен и вариантът Алегри да запази поста си.