Нападателят на европейския клубен шампион Байерн Мюнхен Роберт Левандовски е амбициран да помогне на отбора да спечели Световното клубно първенство. Ако спечелят турнира, то „баварците“ ще завършат един невероятен сезон, в който спечелиха Бундеслигата, Купата на Германия, Шампионската лига, Суперкупата на Европа и Суперкупата на Германия.

„Ако спечелим Световното клубно първенство, ще извършим едно от най-големите постижения в историята на футбола. Знаем, че сме много близо, но трябва да останем концентрирани на 100 процента. Би било наистина специално. Не само за Байерн, но и за Германия“, заяви Левандовски.

В понеделник Байерн започва участието си в турнира с мач срещу египетския Ал Ахли на полуфиналите.

„За нас това е ново предизвикателство. Най-добрият европейски отбор срещу най-добрите от другите континенти. Ще бъде специално, но ние сме готови. Спечелихме всичко, което можеше да се спечели през 2020 година. Това е последният възможен трофей“, каза още полякът.

Голмайсторът говори и за предизвикателствата на настоящия сезон, който е различен поради пандемията, отлаганията и сгъстения цикъл:

„Поради пандемията играем горе-долу на всеки 3 три. Това е голямо, голямо предизвикателство за всеки отбор, не само за нас. Обикновено имаш една седмица, понякога две, между мачовете. Освен това има европейско първенство след сезона. Голямо предизвикателство е, но сме готови, защото знаехме, че нещо такова ще се случи“, допълни той.

Левандовски има 24 гола в 19 мача през този сезон.

„От години слушам как това е най-добрият Левандовски. Няма значение на колко години съм. Все още мога да подобря играта си и се опитвам да го правя. Но знам, че се чувствам добре. Опитвам се да съм на най-доброто си ниво всеки сезон“, завърши нападателят.