Мениджърът на Брайтън – Роберто Де Дзерби, се очертава като опция №1, ако Шаби Алонсо реши да не поеме Ливърпул през лятото, съобщава The Sun. Новият спортен директор на „червените“ Ричард Хюз познава добре боса на Брайтън, след като е играл в младежките си години срещу него в Италия, а също така се опита да го доведе във все още настоящия си клуб Борнемут.

Германският първенец Байерн Мюнхен се смята за новия фаворит за подписа на Алансо и именно по тази причина от „Анфийлд“ усилено разглеждат възможността да назначат 44-годишния Де Дзерби на мястото на напускащия през лятото Юрген Клоп.

Gulliver/GettyImages
21 снимки

Ливърпул следи италианеца още преди той да се присъедини към Брайтън през 2022-а година, но идването на Хюз в Мърсисайд може да се окаже решаващо. Спортният директор прекара ранните си години в Милано, където баща му работи за местна издателска компания, а Хюз играе за Аталанта, с който се е изправял срещу Милан на Де Дзерби.

След това Хюз, понастоящем на 44 години, се присъедини към екипа на Еди Хау в Борнемут след края на кариерата си през 2014-а година. Хюз се обърна към Де Дзерби в ролята си на технически директор на „черешките“, след като Скот Паркър беше уволнен през август 2022-а година. В същото време обаче Греъм Потър напусна Брайтън и „чайките“ успяха да убедят Де Дзерби да застане начело на отбора от „Амекс Стейдиъм“.

Ако интересът на Ливърпул се конкретизира, то италианецът може да бъде изправен пред сериозна дилема. Мениджърът на Манчестър Сити – Хосе Гуардиола, не крие, че вижда колегата си от Брайтън като човека, който може да го замени, когато напусне „гражданите“, докато Барселона също е голям почитател на Де Дзерби.