Бившият национал на Германия Лотар Матеус посочи основната причина за неубедителната игра на отбора през новия сезон. Според него неуспехите се дължат на факта, че баварците вече дълго време играят с едни и същи футболисти, които нямат нужната мотивация.

"Времената се менят, футболът става все по-скоростен и ново поколение заема главните позиции. Голямата грешка на Байерн преди началото на сезона бе тази, че те не промениха нищо. Ковач е принуден да тренира футболисти, които са печелили всичко през последните години. В някои от тях не виждам никаква мотивация. Как можеш да се настроиш за игра, когато си завоювал шест поредни шампионски титли? Проблемът не е в тях, това се случва на ниво психология. Възможно е и Ковач да е вземал погрешни решения, но съм уверен, че ще си извлече поуката от тях." 

"Той е отличен треньор, който работи от сутринта до вечерта, за да направи своите играчи по-добри. Сигурен съм, че с поддръжката на клуба и запалянковците Нико Ковач може да достигне предишните резултати на Байерн". коментира Лотар Матеус. /БГНЕС