Младата надежда на Байерн Мюнхен Александър Павлович ще бъде повикан в германския национален отбор по футбол за предстоящите приятелски мачове, с което ще сложи край на надеждите на Сърбия полузащитникът да играе за страната на Европейското първенство.

19-годишният Павлович, който впечатли с изключителни изяви в последните мачове за Байерн, ще бъде включен в четвъртък в състава на треньора на Германия Юлиан Нагелсман за контролите срещу Франция и Нидерландия, съобщиха германските медии.

Роденият в Мюнхен Павлович, който има сръбски корени, има само 14 мача за Байерн - 12 в Бундеслигата и два в Шампионската лига. От Сърбия се надяваха, че ще успеят да привлечат играча за националния отбор на страната, но по всичко изглежда, че самият Павлович ще предпочете да играе за Бундестима.

Списание "Кикер" и таблоидът "Билд" съобщиха, че друг играч на Байерн - Леон Горецка, ще отпадне от състава, докато полузащитникът на Байер Леверкузен Роберт Андрич ще получи повиквателна за мачовете в Лион на 23 март и срещу Нидерландия във Франкфурт три дни по-късно.

Очаква се четирима играчи на Щутгарт да бъдат повикани от Нагелсман.

Полузащитникът на Реал Мадрид Тони Кроос също ще бъде включен в отбора, след като обяви завръщането си в състава.

Германия е домакин на Европейското първенство от 14 юни до 14 юли. /БТА