Националният селекционер по футбол на Германия Юлиан Нагелсман е сред основните кандидати за овакантяващия се през лятото треньорски пост при шампиона Байерн Мюнхен, съобщава списание Kicker.

Според изданието, шефовете на Байерн "оживено дискутират" завръщане на Нагелсман, който бе уволнен преди 12 месеца от предишното ръководство на мюнхенскрия гранд след по-малко от два сезона начело.

Мненията обаче били доста раздалечени по отношение на това дали Юлиан Нагелсман е правилният човек, който да наследи Томас Тухел, който го замени през март 2023 година. Тухел има още година от настоящия си договор с Байерн Мюнхен, но ще напусне клуба в края на сезона.

Контрактът на Нагелсман с националния тим на Германия изтича по-късно тази година след Европейското първенство по футбол, а той вече заяви, че може да си представи и двете опции - да го поднови или да се завърне към клубния футбол.

За предпочитана опция за наследник на Тухел се смяташе треньорът на Байер Леверкузен Шаби Алонсо, но той обяви, че ще остане на поста си.

Членът на борда на директорите на Байерн Мюнхен Макс Еберл каза в събота, че не е имало директни разговори с Алонсо и потвърди, че сега баварците работят в друга посока.

Попитан за Нагелсман, Еберл отговори: "Знам, че цялата общественост се интересува и всички искат да разберат какво мислим."

Сред останалите кандидати за треньорската позиция в Байерн е националният треньор на Австрия Ралф Рангник, бивш наставник на Шалке, РБ Лайпциг и Манчестър Юнайтед, както и мениджърът на Брайтън Роберто де Дзерби.

Според Kicker, името на бившия треньор на Реал Мадрид Зинедин Зидан не е обсъждано в Мюнхен, особено предвид факта, че французинът не говори немски./ БТА