Старши треньорът на Байерн Мюнхен Юлиан Нагелсман подкрепя идеята да бъдат плащани трансферни суми за треньорите и не смята, че има нещо лошо в това. Според него по този начин клубовете ще подбират много по-внимателно хората, които поставят начело на отборите си.

"Изборът на треньор е много по-внимателен, когато за него трябва да платиш в евро. Освен това връзката между треньор и състезатели е много по-добра, който треньорът е този, който не получава най-малко пари и не струва най-малко пари", каза Нагелсман в подкаста "Einfach Mal Luppen" на братята Тони и Феликс Кроос.

През лятото Байерн изплати на бившия клуб на Нагелсман РБ Лайпциг рекордната за треньор сума от 25 милиона евро. В момента 33-годишният специалист печели по 10 милиона евро на година.

"Ако трябва да тегля черта на кариерата си дотук, може би още година или две някъде другаде нямаше да ми се отразят зле. Но всяка възможност, която получаваш в живота, е със срок на годност", каза още наставникът на Байерн.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.