Треньорът на Байерн Юлиан Нагелсман е под карантина, поради което не води втори пореден мач на отбора. Напътствия край тъчлинията при победата с 4:0 над Хофенхайм в негово отсъствие даваше помощникът му Дино Топмьолер.

Нагелсман изгледа срещата по телевизията от кухнята в дома си. След срещата той даде мнението и мнението си за успеха. Специалистът похвали защитника Омар Ричардс, който дебютира като титуляр за Байерн в Бундеслигата. Наставникът разкри и какъв проблем има за решаване преди всеки мач. Той трябва да избира измежду повече от 11 футболисти добри футболисти, които заслужават да стартират от първата минута.

„Имаме лукса да притежаваме повече играчи от тези, които могат да играят. Ако Ники (б.а. Никлас Зюле) не игра днес, то е защото Упамекано и Люка са 0.1% по-добри от него в момента. Имаме същия проблем и в атака, може би дори по-голям. Имаме повече от 11 футболисти, които трябва да играят и избираме титулярите според съперника”, каза Нагелсман.

„Омар не игра днес заради липсите в отбора, а защото го заслужи по време на тренировките. Много съм доволен от него”, допълни треньорът.