Треньорът на Байерн Мюнхен - Юлиан Нагелсман, говори на прескоференция преди гостуването на Майнц от осминафиналите за Купата на Германия. 

“Дубълът винаги е минимумът за Байерн, а първенството е най-взискателното. Последните два сезона за Купата не бяха това, към което се стреми Байерн. В Майнц няма да е лесно, те са много здрави, ефективни и имат ясни идеи на терена”, започна Нагелсман.

"Бяхме просто невероятно зле в последния си мач с тях мач. Това е голям мач - само победителят остава в купата, а ние отиваме за да спечелим. Това е среща на елиминации, мотивацията е огромна. Предполагам, че всички ще влезем в мача силно мотивирани”, продължи той.

"Трансферът на КанселоСтана много спонтанно - след мача с Айнтрахт. Дори не бях разговарял с него преди това. Хасан Салихамиджич каза, че имаме шанс да го привлечем. Говорили сме за него и преди. Той може да играе на много позиции и е много атакуващ уингбек".

“Здрав е и теоретично може да играе утре, все още не съм сигурен. Той предпочита да играе отдясно, а не отляво. Има страхотни способности да се включва в предни позиции, има добър удар, динамика и центрира добре, има различни характеристики от играчите, които вече имаме на тези позиции", продължи да говори за португалското попълнение Нагелсман.

"Горетцка се завръща. Кимих имаше болки в капсулата на коляното, но се справя по-добре и може да играе. Зомер имаше проблеми в областта на адуктора, той също ще може да играе. Упамекано имаше проблеми, той получи почивка вчера, но също може да играе", добави той.