Германският първенец Байерн Мюнхен записа нов изключително разочароващ резултат, след като допусна шокиращ обрат от 2:3 в гостуването си на Хайденхайм в среща от 28-ия кръг на Първа Бундеслига. Баварците владееха събитията изцяло през първата част, когато отбелязаха две попадения, но само шест минути след почивката новаците изравниха, а малко по-късно и обърнаха резултата.

Байерн поведе с първата си добра възможност в 38-ата минута. Тогава Серж Гнабри с чудесен пас изведе Хари Кейн сам срещу вратаря и англичанинът вкара за 0:1.

В последната минута на първата част Алфонсо Дейвис качи топката на главата Серж Гнабри, а той се разписа за 2:0, с което даде спокойствие на гостите.

След 15-минутната почивка обаче Хайденхайм излезе изцяло променен на терена, а треньорът Франк Шмидт направи тройна смяна. Именно и две от резервите Марвин Пирингер и Кевин Сеса комбинираха, при което вторият намали резултата в 50-ата минута.

Буквално в следващата минута домакините успяха и изравнят, след като никой не спря Тим Клайндийнст и той отбеляза за 2:2.

Снимки: Gulliver/GettyImages
40 снимки

Байерн опита да се съживи, след като в 55-ата Кейн получи топката централно срещу Кевин Мюлер, но стреля леко. Малко след това изнервеният Томас Тухел се ядоса на главния арбитър заради решението му да маркира като неправилно изпълнен тъч от състезатели в бяло. За това треньорът получи жълт картон.

Междувременно в игра за Байерн влезе Матис Тел и за малко веднага да вкара гол в 68-ата. Опасни удари отправиха още Мусиала и Кейн.

Хайденхайм беше много близо до пълния обрат в 73-ата минута, когато с отличен рефлекс Свен Улрайх спаси изстрел с глава отблизо. След още две вратарят на Байерн нямаше какво да направи след удар на Бесте от фал, но топката мина над гредата.

Новаците в елита обаче съвсем заслужено стигнаха до обрата и трите точки в 79-ата минута, когато Пирингер подаде към Клайндийнст и той насочи чудесно топката в долния десен ъгъл на вратата на баварците – 3:2 за Хайденхайм.

По този начин Байерн вече абдикира от битката за титлата, след като Байер Леверкузен спечели по същото време с 1:0 гостуването си на Унион Берлин и баварците вече изостават с цели 16 точки от „аспирините“. До края на сезона остават шест кръга, което означава, че тимът на Шаби Алонсо се нуждае от още една победа, за да си подпечата първа титла в историята си. Хайденхайм е десети с 33 пункта.

Хайденхайм Байерн Мюнхен

източник: Sofascore.com