Байерн Мюнхен записа втора поредна убедителна победа в Бундеслигата. Баварците се наложиха с 5:2 над Дармщат като гост в двубой от 26-ия кръг на шампионата. Над всички в срещата беше Джамал Мусиала, който се отчете с два гола и асистенция. По едно попадение добавиха Хари Кейн, Серж Гнабри и Матис Тел. "Лилиите" откриха резултата чрез Тим Шкарке в 28-ата минута, а в добавеното време се разпиа и Тобиас Вилхелмсон. Освен това удариха и две греди. 

Баварците вкараха общо 13 гола на своя съперник през този сезон, след като в първия мач помежду им го победи с 8:0. В миналия кръг отборът на Томас Тухел отново вкара осем гола - на Майнц. 

Gulliver/GettyImages
21 снимки

Байерн събра 60 точки и заема второ място във временното класиране. Тимът изостава на седем от лидера Байер Леверкузен, който има и мач по-малко. Дармщат е последен с 13 точки. 

Първата добра възможност за гол се откри пред Йозуа Кимих. Десният бек в този мач получи подаване от Джамал Мусиала и отправи удар, който Марсел Шунен отрази. В 16-ата минута Оскар Вилхелмсон намери Матиас Хонсак в наказателното поле, а последният нанесе удар, но Мануел Нойер спаси. Малко след това шут на Леон Горетцка премина покрай вратата на "лилиите". 

В 28-ата минута Вилхелмсон овладя дълго подаване на Шюнен и подаде към Тим Шкарке, който от удобна позиция вкара за 1:0. Байерн веднага реагира и можеше да изравни, но удар на Джамал Мусиала мина опасно покрай вратата. 

Все пак логичното се случи в 36-ата минута. Тогава Александър Павлович проби в наказателното поле и подаде към Хари Кейн. Англичанинът чукна към Мусиала, който този път не сбърка. В самия край на полувремето младият талант на баварците можеше да вкара и втори гол, но опасният му шут бе блокиран от защитник на домакините. 

В добавеното време на първата част Кимих се справи с двама защитници и центрира от аутлинията, а Кейн с глава преодоля вратаря за 1:2. Дармщат можеше да изравни веднага, но удар на Вилхелмсон срещна гредата. 

В 64-ата минута Байерн стигна до трети гол. Тогава блесна геният на Мусиала, който получи в наказателното поле, развинти защитата на домакините и пусна топката покрай вратаря за 1:3. 

В 74-тата минута игралият над всички Мусиала се отчете и с асистенция, след като подаде именно към Серж Гнабри, а той се разписа във втори пореден мач. В 87-ата минута шут на Себастиан Полтер срещна гредата. 

В продължението на мача Ерик Максим Чупо-Мотинг се пребори за топката в наказателното поле и я заложи на Матис Тел, а французинът със силен удар вкара за 1:5. Минута след това Оскар Вилхелмсон оформи крайния резултат със силен удар от средна дистанция.