Байерн Мюнхен се разделя с техническия директор Марко Непе след 10 години по взаимно съгласие, съобщиха от ръководството на германския шампион.

37-годишният Непе пристигна през 2014 година от Байер Леверкузен, започвайки като скаут. Той заемаше длъжността технически директор от 2021-а, но Байерн промени структурата си, като Кристоф Фройнд беше назначен за спортен директор, а Макс Еберл - член на Борда на директорите за спорта.

Байерн спечели девет титли в Бундеслигата по време на престоя на Непе в клуба, шест Суперкупи на Германия и три Купи на Германия. През 2020-a "баварците" взеха общо шест трофея, сред които Шампионската лига, Суперкупата на Европа и Световното клубно първенство.

"Бих искал да благодаря на Марко Непе за това дълго сътрудничество. Постигнахме успехи през този период и заедно с него открихме изключителни таланти като Алфонсо Дейвис и Джамал Мусиала, които се превърнаха в играчи от световна класа в Мюнхен", каза изпълнителният директор Ян-Кристиан Дреезен.

"Бих искал да благодаря на Байерн за доверието, подкрепата и преди всичко за възможността, която ми беше дадена тук. Беше предизвикателен, вълнуващ и успешен период, с требъла за 2020-а като акцент. Пожелавам на Байерн и неговите прекрасни фенове много успехи в бъдеще. Байерн ще остане част от моята история и аз се гордея с това", каза Непе.