Спортният директор на Байерн Мюнхен Хасан Салихамиджич е категоричен, че клубът няма да даде ултиматум на Дейвид Алаба да преподпише изтичащия си договор. Той също така обсъди и изминалия трансферен прозорец на баварците.

"Дейвид е наш играч и е в клуба от 12 години. Няма да му даваме ултиматум, всички знаем с какво разполагаме в негово лице. Опитваме се да го убедим и разбира се, че ще сме щастливи той да остане в Мюнхен", започна шефът на баварците.

"Имахме два прозореца в този трансферен период. В първия подписахме с Нюбел, Нианзу и Сане. След това се концентрирахме изцяло върху Шампионската лига и искахме отборът да работи на спокойствие. След това трябваше да видим какви са опциите ни и имахме достатъчно време, за да поспишем с най-добрите играчи".

"В труден период сме, всички клубове по света трябва да се справят с това. Затова беше необходимо да се справим с нашия бюджет както трябва. Байерн винаги се интересува от това да осигури на своя треньор най-добрия състав в спортно отношение, но също така трябва да гледаме да не излизаме от нашите финансови рамки". 

"Буна Сар притежава качества в атака, той разполага със скорост и е супер подвижен. Мислим, че той има много добри умения в дрибъла и с него треньорът разполага с доста добра опция за десния бек. Той може да играе и в друга схема, като например в защита от трима. Видяхме колко важен може да бъде Максим в Лисабон. От собствен опит знам колко е важно да имаш много на брой добри нападатели. Именно от това се нуждаем и също така знаем колко добър човек е Максим", заяви Салихамиджич по време на представянето на Сар и Чупо-Мотинг.