Дните на Нико Ковач като старши треньор на Байерн изглеждат преброени. Все по-вероятна изглежда възможността той да бъде уволнен, при това още преди края на есенния дял в Бундеслигата, а дори вече се спрягат и имената на заместниците му. 

Според вестник "Билд", най-голяма е вероятността постът да бъде зает от ветерана Арсен Венгер. Изданието, което се позовава на източници от баварския колос, твърди, че името на французина е първо в списъка с възможните заместници, дори е най-вероятно именно той да бъде ангажиран. 

Интересното е, че при предната подобна криза в Байерн, когато отново столът на Нико Ковач се разклати, пак Венгер беше спряган за нов треньор. Но хърватинът успя да стабилизира баварците, макр и не за дълго, защото пак е на дръвника. 

Френският ветеран, който преди малко повече от месец навърши 69 години, е без отбор от май тази година, когато си тръгна от Арсенал след почти 22-годишна вярна служба. Още тогава той обяви, че има намерение да си почива до края на годината и след това е готов за ново предизвикателство.