Представители на Ливърпул са имали нови разговори с треньора на Байер Леверкузен Шаби Алонсо, който е основната цел на мърсисайдци за това да наследи Юрген Клоп след края на сезона, твърди испанският журналист Санти Ауна.

Според неговата информация, разговорите са преминали положително, като бившият халф категорично предпочита клуба от „Анфийлд“ пред възможността да поеме Байерн Мюнхен, който също има силен интерес към него. Една от основните причини за това е, че 42-годишният специалист смята, че в момента Ливърпул е по-стабилният и по-добре структуриран клуб в сравнение с баварците.

Според Ауна, в следващите няколко седмици английският клуб ще действа настоятелно, за да си гарантира, че Алонсо ще избере именно Ливърпул за следваща стъпка в кариерата си.

Испанецът има договор с Леверкузен до юни 2026-а година. Според някои източници в контракта му с „аспирините“ има клауза, позволяваща му да напусне Байер след края на сезона, ако получи оферта от някой от бившите му клубове – Ливърпул, Байерн или Реал Мадрид. Според Фабрицио Романо официално няма такава клауза, но Леверкузен няма да спира Алонсо, в случай че той реши да опита ново предизвикателство.