Членът на Борда на директорите на Байерн Мюнхен Макс Еберл е един от хората с основна роля в избирането на нов треньор за клуба. Вече стана ясно, че Томас Тухел напуска след края на сезона, а 50-годишният ръководител заяви, че отдавна е знаел за решението на Шаби Алонсо да остане в Байер Леверкузен, затова се е насочил към другите опции. 

"Решението на Шаби Алонсо изобщо не ме засегна, защото ние търсихме друг треньор от дълго време. Шаби е почтен човек. Познавам го, защото съм преговарял с него за треньор в Гладбах, когато още беше в Сан Себастиян. Ето защо ми беше ясно, че той няма да напусне Леверкузен", заяви Еберл. 

Шефът на баварците отрече, че селекционерът на Австрия Ралф Рангник е основна опция за клуба. Той обаче отказа да назове към кои наставници се е насочил германския колос. 

"За Рангник е вярно дотолкова, колкото и че Антонио Конте ни праща списъци с играчи, които да вземем. Сами може да разберете колко странни са тези заглавия. Така или иначе няма да коментирам имена. Аз, Кристоф Фройнд имаме ясни идеи. Сега се опитваме  да ги приложим възможно най-бързо", сподели той пред ZDF. 

"Завръщане на Юлиан Нагелсман? От самото начало не коментирах никакви имена, няма да го направя и сега. Особено въпросът за Ралф Рангник, Антонио Конте, когото споменах, а име и едно име от Висшата лига, което е много интересно за нас". 

"Роберто Де Дзерби? Точно, точно. Ние наистина си вършим работата. Знам, че всеки иска да знае. Но все още не е моментът, в който да кажем, че има нещо конкретно. Проучваме, оценяваме и сме наясно какво искаме. Когато му дойде време, ще го обявим", продължи Еберл.

"Мисля, че Нагелсман и неговият екип знаят много добре какво искат. Аз не знам това. Съответно не мога да ви кажа нищо по темата", завърши Еберл на въпрос за бъдещето на селекционера на Германия.