Легендата на Байерн Мюнхен Бастиан Швайнщайгер призна, че е почувствал, че не е желан от Пеп Гуардиола в редиците на баварците. Бившият халф напусна „Алианц Арена” през 2015 година и премина в Манчестър Юнайтед.

„Той не ми каза, че не ме иска, но аз го почувствах. Имаше и други играчи, които забелязахте, че той не хареса много.Например Манджукич. Винаги играех при него, но продължих с контузиите след Световното първенство. Знаем, че Пепе е добър треньор. Просто стилът, който имахме при него, беше различен от този на Юп Хайнкес. Не мисля, че се доближи до отбора. В крайна сметка това вероятно липсваше малко, особено в Шампионската лига. Тогава дойде офертата от Манчестър Юнайтед и разбрах, че е добре и за двете страни”, каза Швайни пред „Bild am Sonntag”.

„Като футболист бих искал да работя под ръководството на Юлиан Нагелсман. Той ми прави много добро впечатление. Показа способностите си в Лайпциг и мисля, че ще направи голяма кариера в Байерн”, добави бившият халф.

„Той играе атакуващ футбол, но не прекалено много. Вярва на играчите си в защита. Може да направи футболистите по-добри, показа го със Сане. Надявам се да развие някои млади играчи – много е важно да има футболисти с ДНК-то на Байерн в бъдеще”.

„Паул Ванер? Да, както и някои други. Трябва да се довери на тези таланти и да им даде минути. Юлиан Нагелсман може да направи това. Томас и Ману (б.а Нойер) не стават по-млади. Така че се надявам да имаме нови играчи, които да създадат връзка с феновете”, допълни Швайнщайгер.