Полузащитникът на Байерн Мюнхен Тиаго Алкантара направи интересен намек относно бъдещето си. Макар че по-рано тази година той подписа нов договор с германския гранд, сега испанският национал заяви, че Барселона винаги ще бъде неговият дом и събитията във футбола се менят много бързо.

Юп Хайнкес се произнесе за наследника си в Байерн

Роденият в Бразилия футболист се присъедини към школата на каталунците на 14-годишна възраст и преминава през различните звена, за да дебютира в мъжкия тим през 2009 година. Четири лета по-късно той си тръгна за смешно ниска сума пари, тъй като не получаваше шансове да се бори за титулярно място. В Байерн той отново заработи с бившия наставник на Барса Хосеп Гуардиола, който направи опит да пренесе своята философия на „Алианц Арена”.

Грешни диагнози "изяли главата" на доктора в Байерн

Когато Гуардиола напусна Байерн, Алкантара получи дори по-голямо влияние в центъра на терена и наглед няма причина да мисли за напускане. Случайно или не, ала след принудителното завръщане начело на легендата Юп Хайнкес – чийто стил е доста различен спрямо налаганото преди време от Пеп и впоследствие недотам успешно развито от Карло Анчелоти – 26-годишният играч за първи път говори публично относно бившия си клуб.

„Барселона винаги ще бъде моят дом. Не само защото обичам клуба, но също и града”, каза Алкантара пред „Каталуня Радио”. „Няма как да не изпитвам топли чувства. Никога не знае дали бих се върнал, защото съм щастлив в Байерн, но във футбола промените настъпват бързо. Всичко е възможно.”

Байерн с кратък лагер в Катар през зимата

Новият договор на Тиаго с мюнхенци е със срок до юни 2021 година. „Аз поднових контракта с намерението да остана още няколко сезона. Когато годините отлитат, ти се чувстваш или повече, или по-малко комфортно. Клубът може да избере един път, а моите идеи да ме отведат в друга посока. Дали играеш или не, не може да промени идеите ти. Сега съм щастлив и мисля за остатъка от сезона. Той ще бъде дълъг и е единственото, върху което съм фокусиран”, допълни Тиаго.