Байерн Мюнхен търси нов треньор, който да поеме отбора през лятото. Баварците вече обявиха, че се разделят с Томас Тухел след края на сезона. Новият спортен директор на клуба Макс Еберл има задача да намери нов наставник на германския колос. 

Известно е, че фаворит за нов треньор е Шаби Алонсо. Неговото назначение обаче няма да е лесно. Той е желан силно и от Ливърпул, а освен това настоящият му клуб Байер Леверкузен не иска да се разделя с него. 

Друг основен вариант на Макс Еберл е Роберто Де Дзерби от Брайтън. В списъка му са още Жозе Моуриньо и Антонио Конте, твърди главният редактор на "Билд" Кристиан Фалк. 

"Шаби Алонсо е известният и предпочитан вариант. Макс Еберл не изключва също така Роберто Де Дзерби и Жозе Моуриньо. Името на Де Дзерби със сигурност е "по-горещо" в момента от това на Моуриньо. В списъка на Байерн е и Антонио Конте", твърди Фалк. 

Според журналиста на Bild Байерн все още има предимство пред Ливърпул за Алонсо, дори след назначението на Майкъл Едуардс при мърсисайдци. Баварците ще трябва да платят и сериозна откупна клауза, за да си осигурят испанския специалист. 

Същото важи и за Де Дзерби, който има договор с Брайтън. Италианецът върши отлична работа при "чайките" и името му често се споменава като вариант и за нов треньор на Барселона. 

Другите двама - Моуриньо и Конте, са свободни агенти. Специалния за последно води Рома, откъде беше уволнен. Конте е без работа от 2023 година, а за последно беше начело на Тотнъм.