Байерн Мюнхен и Арминия Билефелд направиха зрелищно равенство 3:3 в мач от 21-ия кръг на Бундеслигата. Изненадващо гостите поведоха в деветата минута чрез Мишел Влап, а в края на първото полувреме Амос Пайпер (37) удвои преднината на тима си. Роберт Левандовски (47) намали резултата в началото на втората част, но две минути по-късно Кристиан Гебауер отново реализира за Арминия Билефелд. Малко след това Корентен Толисо (57) реализира второ попадение за домакините, а Алфонсо Дейвис (69) изравни с красив гол.

Под обилният снеговалеж в началото на двубоя Ханс-Дитер Флик бе дал почивка на голяма част от титулярите си, но гостите можеха да изненадат лошо световният клубен шампион. В крайна сметка двата тима поделиха точките, с които баварците остават на върха в Бундеслигата с актив от 49 точки, докато Арминия е 16-и с 18.

Gulliver/GettyImages
60 снимки

Баварците стартираха в типичния си стил с директни атаки към противниковата врата. В 4-ата минута Максим Чупо-Мотинг нанесе първият точне изстрел в двубоя, след като стреля от границата на наказателното поле, но Стефан Морено улови.

В 9-ата минута изненадващо гостите откриха резултата. Мишел Влап получи на границата на наказателното поле, останал непокрит халфът на Арминия реализира красиво в десния ъгъл на Мануел Нойер.

Обилният снеговалеж в Мюнхен продължаваше и се наложи играта да бъде спряна за няколко минути, за да бъде почистен терена и да бъдат подменени топките. След подновяването на играта домакините продължиха да бъдат тима, който владее изцяло топката, но възпитаниците на Уве Нойхаус стояха добре подредени в собствената си половина.

Снежната приказка над "Алианц Арена" продължаваше, а това бе в полза на гостите, които умело спираха атаките на Байерн. В 23-ата минута Кингсли Коман стреля от дистанция, но слабо и право в ръцете на Стефан Морено. Веднага след това отново играта бе спряна, за да се почистят линиите на терена.

В 27-ата минута вратарят на гостите пресече решително центриране към Корентен Толисо на задната греда. Малко след това Максим Чупо-Мотинг бе изведен в наказателното поле, но нападателят не успя да нанесе добър завършващ удар и топката излезе в аут.

В 37-ата минута Арминия БИлефелд за втори път шокира Байерн. След центриране от ъглов удар Амос Пайпер бе оставен непокрит и с глава реализира в горния ляв ъгъл.

Баварците продължиха да владеят топката, но това не водеше до опасности пред Стефан Морено и вратарят не се наложи да се намеси решаващо след изстрел на играч в червено.

Байерн стартира агресивно и успя да намали резултата. Първо Лерой Сане нацели лявата греда, а след това Роберт Левандовски реализира.

Но радостта на баварците не беше дълга. В ответната атака, Арминия отново излезе напред в резултата. Кристиан Гебауер бе намерен на задната греда и хладнокръвно реалзиира в мрежата на Мануел Нойер.

В 58-ата минута баварците отново намериха път към мрежата на Стефан Морено. Лерой Сане центрира в наказателното поле, където Корентен Толисо с глава реализира.

Домакините отново притиснаха съперника и Кингсли Коман стреля в близкия ъгъл, принуждавайки Стефан Морено да избие в ъглов удар. Малко след това Роберт Левандовски бе намерен в наказателното поле, но изстрелът му по земя бе много слаб и вратарят на гостите улови.

В 69-ата минута Байерн изравни резултата. След разбъркване в наказателното поле, Алфонсо Дейвис стигна първи до топката и с мощен изстрел в десния ъгъл реализира.

Две минути след изравнителното попадение Роберт Левандовски премина като на слалом през защитата на гостите, след което топката рикошира в тяло на защитник, а нападателят стреля с глава покрай левия страничен стълб.

В 73-ата минута Арминия отбеляза четвърто попадение във вратата на Мануел Нойер чрез Серхио Кордова, но главният съдия Флориан Бадстубнер отмени гола заради засада, което след това бе потвърдено и от ВАР.

Постепенно Байерн намали оборотите, което до голяма степен се дължеше на умората от Световното клубно първенство. Баварците не бяха толкова остри в нападенията си към вратата на Арминия.

В 88-ата минута Йошуа Кимих центрира от фаул на задната греда, където Роберт Левандовски стреля с глава, но защитник на гостите изчисти топката пред голлинията. До края на двубоя Байерн притина съперника си, но повече попадения не паднаха в мача.

Байерн Мюнхен Арминия Билефелд

източник: sofascore.com

БАЙЕРН М - АРМИНИЯ Б 3:3

0:1 Влап 9'

0:2 Пайпер 37'

1:2 Левандовски 47'

1:3 Гебауер 49'

2:3 Толисо 57'

3:3 Дейвис 69'

СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ:

БАЙЕРН М: Мануел Нойер, Буна Сар, Николас Зюле, Люка Ернандес, Алфонсо Дейвис, Давид Алаба, Корентен Толисо, Лирой Сане, Кингсли Коман, Максим Чупо-Мотинг, Роберт Левандовски

Треньор: Ханс-Дитер Флик

АРМИНИЯ Б: Стефан Ортега Морено, Седрик Брунер, Амос Пайпер, Йоаким Нилсон, Якоб Лаурсен, Фабиан Кунц, Мануел Прител, Ритцу Доан, Андреас Вогсамер, Мишел Влап, Фабиан Клос

Треньор: Уве Нойхаус

Гл. съдия: Флориан Бадстубнер

Стадион: „Алианц“, Мюнхен