Автомобилният гигант БМВ се отказа от намеренията си да стане спонсор на футболния колос Байерн Мюнхен. Крайно неприятната новина дойде часове преди началото на финалния кръг в Бундеслигата, който ще определи дали тимът на Нико Ковач ще защити шампионската си титла или не.

Преговорите между двете страни бяха във връзка със сделка, която щеше да влее в Байерн обща сума от около 800 милиона евро. „Франкфуртер Алгемайне Цайтунг” твърди, че вече няма никакъв шанс да се стигне до консенсус, а разговорите не просто са замразени, а са били прекратен изцяло.

Вестникът дори цитира говорител на автомобилната компания, който заявява: „Приключихме разговорите и няма да спонсорираме Байерн”. Това развитие определено се счита за изненадващо като се има предвид, че двете страни бяха сключили предварително споразумение. Тогава президентът на клуба Ули Хьонес обясни, че евентуалните инвестиции ще бъдат в полза както на футболния, така и на баскетболния тим.

Към момента Ауди е един от спонсорите на баварците, а договорът е до 2025 година. От БМВ дори бяха изразили желание да скъсят този срок и можеше да се стигне до спор с Ауди, тъй като тамошният изпълнителен директор Абрахам Шот беше категоричен, че споразумението ми ще се изпълни докрай.