Наставникът на Байерн Мюнхен Нико Ковач заяви, че не се интересува от спекулациите за евентуално свое уволнение, ако не успее да донесе шампионската титла в клубната витрина.

За първи път от 10 години първенецът в Бундеслигата ще се реши в последния кръг от сезона, като мюнхенци приемат Айнтрахт Франкфурт (бившия тим на Ковач) и ще гонят победа, за да си осигурят триумфа извън всякакво съмнение. Тъй като Байерн има аванс от 2 точки пред втория Борусия Дортмунд (на който му предстои гостуване срещу Борусия Мьонхенгладбах), равенство също би свършило работа, понеже головата разлика на баварците е много по-добра: +52 срещу +35.

Сезонът може да приключи с дубъл за Байерн, който също така ще играе срещу РБ Лайпциг във финала за Купата на Германия. Някои издания в страната обаче не изглеждат оптимистично настроени спрямо Ковач дори при най-добрия възможен сценарий.

„Това са странични проблеми, които не ме интересуват”, беше неговият коментар по темата. „Сега имаме две задачи, върху които да се фокусираме. Можем да станем шампиони. Нашият фокус няма да бъде върху това, което се говори. Тези неща съвсем не ме интересуват.”

„Имам договор, по който остават още 2 години. Искам да го изпълня. Развихме се добре и от мача срещу Дюселдорф досега загубихме само два пъти”, добави Ковач.