Треньорът на Байерн Мюнхен Нико Ковач сподели, че Ариен Робен е оптимист за скорошното си завръщане на терена. Това се случи по време на пресконференцията на Ковач преди гостуването на Вердер Бремен за Купата на Германия.

Холанското крило за последно записа официален мач с екипа на баварците на 27-ми ноември срещу Бенфика от груповата фаза на Шампионската лига.

През 2019 година той е постоянно преследван от различни травми, като най-скорошната от тях беше скъсан мускул в областта на прасеца през месец март.

Договорът на Робен изтича в края на сезона и няма да бъде подновен.

Ковач все пак даде поводи за надежда, че легендата на Байерн ще успее да запише поне още поне мач за клуба. “Ариен се чувства по-добре и е оптимист“, потвърди хърватинът.

Специалистът допълни, че въпреки това не желае да “прави ситуацията да изглежда по-добра, отколкото всъщност е“, тъй като не за пръв път през този сезон се появяват информации за евентуалното завръщане на Ариен Робен.

При отсраняване на Вердер в полуфиналната среща Байерн Мюнхен ще си осигури място във финала за Купата на Германия, който ще се проведе на 25-и май в Берлин.

Автор: Емануил Тодоров