Треньорът на Байерн Мюнхен Томас Тухел очаквано не беше доволен от загубата с 0:2 от Борусия Дортмунд на "Алианц Арена". Той обаче изрази оптимизъм, че отборът му ще елиминира Арсенал в четвъртфиналите на Шампионска лига. 

“Много сме разочаровани от начина, по който играхме. Не усетихме отборния дух и страстта в нито една фаза на играта, които са необходими, за да печелим футболни мачове. Като цяло мачът беше средна работа и двата отбора не показаха добра игра, но ние не направихме достатъчно и ни липсваха основите на футбола. Нямахме и късмет в някои ключови моменти като положението на Хари Кейн в 26-ата минута или играта с ръка на Матс Хумелс", каза Тухел. 

“Можем да победим Арсенал в Шампионската лига, макар че днес е трудно да се повярва в това. Имаме много различни представяния в рамките на кратък период от време. Няма да е първият път, когато се връщаме с безумно добро представяне. Вчера ни липсваше интензивност, упоритост, сериозно отношение, липсваше ни глад", каза още специалистът.