Вратарят на Байерн Мюнхен Мануел Нойер е изправен пред надпревара с времето в опит да се завърне навреме за първия мач на тима от четвъртфиналите в Шампионската лига срещу Арсенал, а клубът вече започва да прави планове за бъдещето на тази позиция.

Заради контузия Нойер пропусна двете последни контролни срещи на националния тим на Германия, както и пораженията на Байер от Борусия Дортмунд и Хайденхайм.

Телевизия Sky и вестник Bild информираха, че футболистът е подновил тренировки в неделя, но не е ясно дали ще бъде на разположение за срещата с Арсенал през следващата седмица.

Очаква се решението за участието на Мануел Нойер да бъде взето след тренировката на мюнхенския гранд в понеделник преди пътуването за Лондон.

Снимки: Gulliver/GettyImages
40 снимки

Ръководството на Байерн започва да мисли за бъдещето на вратарския пост, тъй като договорът на 38-годишния Нойер изтича през следващата година. Вторият вратар на тима Свен Улрайх е на 35 години и също има контракт до 2025 година.

Байерн привлече младия израелец Даниел Перец през миналото лято с договор до 2028-а и в клуба са доволни от развитието му, въпреки ограниченото игрово време, което получава.

"Той е страхотно момче и тренира като маниак. Винаги има усмивка на лицето си. Много сме доволни", коментира Томас Тухел.

27-годишният Александър Нюбел, който пристигна в Байерн през 2020-а, играе под наем в Щутгарт през настоящия сезон. Неговият контракт с шампионите в Бундеслигата е също до 2025 година. / БТА