Обявеният за най-добър дебютант в Бундеслигата Алфонсо Дейвис говори пред сайта на УЕФА преди утрешния мач с Барселона в Шампионската лига. 19-годишният канадски ляв защитник на баварците призна, че с нетърпение очаква сблъсъка с Меси.
 
- Може ли Байерн да да спечели Шампионската лига този сезон?
- Определено. Като се има предвид как играхме на финала в Бундеслигата и в Шампионската лига срещу Челси, сигурен съм, че можем да извървим пътя докрай и да празнуваме. Напълно вярвам в отбора и треньорския щаб. Готови сме да се бием.
 
- Гледахте ли Шампионска лига като дете?
- Разбира се. Гледахме мачовете заедно с момчетата, с които посещавахме футболното училище. Винаги беше много шумно, всеки аплодираше своя отбор. Беше прекрасно. А сега сам играя в Шампионската лига. Невероятно е да изляза срещу един от любимите ми футболисти - Лионел Меси. За да бъда честен, думите липсват. Мечтата ми се сбъдна.
 
Вчера майка ми се обади и в един момент баща ми се намеси в разговора и каза: „Значи ще играеш срещу любимия си футболист". Казах да и много се смяхме. Дори не сме си представяли, че това може да се случи. Баща ми знае, че като дете обожавах Меси, а сега ще играя срещу него. Страхотно.
 
- Значи нямате търпение да се изправите срещу Меси?
- Като дете постоянно гледах мачовете му и сега трябва да му противодействам. Ще се опитам да играя футбола си, няма да променя нищо. Дано да покажа всичко, което мога. Всички знаят, че Меси е страхотен играч, така че всичко, което мога да направя, е да се опитам да играя по най-добрия начин. Ще бъде невероятен мач. Мога само да кажа, че с нетърпение очаквам да изляза на терена.