Байерн Мюнхен ще бъде без свои фенове в четвъртфиналния си мач от Шампионската лига като гост, тъй като клубът от Бундеслигата заяви във вторник, че няма да обжалва санкцията, наложена от УЕФА.

Наказанието дойде, след като фенове на Байерн и през този сезон използваха пиротехника в гостуването в първи мач от осминафиналите с италианския Лацио през февруари.

"Трябва да приемем това наказание“, каза главният изпълнителен директор на Байерн Ян-Кристиан Дреезен в изявление на клуба.

"Не само, че пиротехника беше задействана, но и умишлено изстреляна, застрашавайки здравето на останалите зрители на стадиона. Това беше толкова изрично нарушение на условията на изпитателния срок, че обжалването за съжаление е безсмислено.

Като цяло сме много щастливи, че сме на четвъртфиналите, но фактът, че сега трябва да играем навън без подкрепата на нашите фенове, е голям удар. Малка група отделни нарушители направиха лоша услуга на всички нашите поддръжници и отбора.

Убеден съм обаче, че нашият отбор ще намери начин да постигне най-доброто представяне, което ще е необходимо на четвъртфиналите", каза още Дреезен.

Шесткратният европейски клубен шампион Байерн победи Лацио с общ резултат 4:1, за да достигне до четвъртфиналите.