Нападателят на Байерн Мюнхен Серж Гнабри очаква с нетърпение срещата с бившия си съотборник в Арсенал Микел Артета, който сега е треньор на "артилеристите".

Двата отбора се срещат на четвъртфиналите в Шампионска лига, а първият мач в Лондон е утре вечер.

Гнабри игра заедно с настоящия мениджър на "топчиите" Артета под ръководството на Арсен Венгер, след като се присъедини към клуба от северен Лондон през 2012 г. на 16-годишна възраст.

Германският национал, който се готви да се завърне на стадион "Емирейтс" за първия четвъртфинален мач от Шампионската лига във вторник вечерта, има добри спомени от това, че е получавал ценни съвети от Артета.

"Сега той е напълно погълнат от ролята си на треньор и мисли много стратегически“, каза Гнабри за Артета пред уебсайта на Байерн.

"По мое време той вече беше опитен играч. Беше капитан, лидер, който говореше с всички и общуваше много. Той беше много полезен за нас като млади играчи тогава. Той ни изгради, винаги ни даваше добри съвети, винаги се опитваше да ни напътства, така че да останем концентрирани и да дадем всичко от себе си", каза Гнабри.

Нападателят е убеден, че Арсенал има всички качества да спечели битката за титлата в Англия.

"Арсенал има всичко необходимо, за да бъде отново на върха. Отборът излъчва сила. Те са страхотни на собствения си стадион със своите фенове зад тях. Това ще бъде трудна задача, като два силни отбора се изправят един срещу друг. Това е игра "спечели или умри“ – там обикновено сме особено силни. Достигането до полуфиналите на Шампионската лига ще ни даде огромен тласък. Това е нашата голяма цел. Щастлив съм да се върна в Лондон след осем години", каза още Гнабри.

Той имаше разочароващ период в Арсенал, като изигра само 10 мача във Висшата лига и прекара неуспешен престй под наем с Уест Бромич, преди да се върне в родината си с Вердер Бремен през 2016 г. 28-годишният футболист, който година по-късно премина в Байерн, не съжалява за смелия избор, който направи като тийнейджър.

"Това време оказа огромно влияние върху мен. Да се осмеля да напусна познатата си среда на 16 беше огромна стъпка, както на лично, така и на футболно ниво. Да играя за клуб като Арсенал беше голяма привилегия по това време. Разбира се, имаше възходи и падения, но се наслаждавах на времето си там и се запознах с много фантастични хора. В крайна сметка това беше правилното решение", каза Гнабри.