Байерн Мюнхен ще трябва да чувства напрежение, ако иска да се представи достатъчно добре, за да преодолее пасива от 1 гол, който има срещу Лацио преди реванша от осминафиналите на Шампионската лига, смята старши треньорът на германския шампион Томас Тухел.

Баварците посрещат италианския тим във вторник вечер в Мюнхен. Те спечелиха само веднъж в последните си пет срещи във всички турнири, което доведе до решението за раздяла с Тухел в края на сезона, година по-рано от продължителността на договора му.

"Мисля, че ситуацията за нас е ясна, но за топ представяне има нужда и от известен натиск", коментира още Томас Тухел на пресконференцията преди двубоя.

"Последните ни резултати, включително загубата в Италия в първия мач с Лацио, означават, че няма да ни бъде супер лесно утре. Напрежението е необходимо и ще го има утре. Трябва да победим с два гола разлика срещу италиански отбор и то на Маурицио Сари. Летвата е много високо", продължи Тухел.

Попитан дали отпадане от Лацио би означавало непосредствена раздяла с клуба, специалистът отговори: "Това не зависи от мен."

"Знам, че се съгласихме по темата и обявихме решението, но може да сте сигурни, че никой няма по-голяма амбизия от мен за срещата с Лацио", добави Томас Тухел.

"Утре всяка минута ще бъде важна. Трябва и търпение, да, защото може да има нервност, ако всичко се проточи. Но нямаме време за губене. Трябва да сме хладнокръвни и същевременно да играем с емоция, за да вкараме повече голове от Лацио", завърши старши треньорът на Байерн Мюнхен./БТА