Отборът на Барселона вече знае точно колко ще трябва да плати, ако иска да привлече нападателят Роберт Левандовски това лято. Полякът е силно свързан с трансфер на „Камп Ноу“ в последно време. Настоящият му договор с Байерн Мюнхен изтича след година, но вече публично призна, че иска да напусне в търсене на ново предизвикателство, след като спечели всичко в Бавария.

„Каталунците“ се водят фаворит за подписа му, след като самият Левандовски е отрязал Челси и Пари Сен Жермен, за да заиграе в Барселона, който обаче трябва да намери необходимите пари, ако иска да сключи сделка. Очакванията са първо испанците да продадат някои ключови активи, нещо, което ръководството одобри през последната седмица.

Но Левандовски няма да излезе евтино, съобщава „Sport“. Твърди се, че Байерн е решил, че ще са необходими 50 милиона евро, за да продадат своя голмайстор. В Барса смятат, че това е доста висока цена за 33-годишен играч, на когото му остава само една година от договора му. Германският шампион пък вече отказа две предложения от страна на каталунците за полския национал.

Но Барселона ще трябва да плати, ако иска да привлече футболист, който е отбелязал повече от 40 гола във всеки от последните два сезона.