Новото попълнение на Байерн Мюнхен Матайс де Лихт разкри, че голямото желание на клуба да го привлече е изиграло ключова роля за решението му да премине в германския шампион. Също така защитникът призна, че се е присъединил към бившия си отбор Ювентус с надеждата да играе атакуващ футбол, но е бил разочарован след бързото напускане на Маурицио Сари.

“Най-вече клубът ме убеди. Ръководството ми показа, че наистина ме иска, а това е важно за мен. Байерн ми подхожда: атакуващ футбол, тежки тренировки и висок интензитет. Точно това търся. Познавам наставника отпреди, защото той е известен треньор във футболния свят. Знам какъв е стилът му на игра и че е наистина добър в тренирането на млади футболисти. Това е хубаво, но най-важното нещо беше вярата, която клубът имаше в мен. Това, че играх като ляв централен бранител в Ювентус? По-удобно ми е отдясно, тъй като играя с десния крак. Отначало имах проблеми да играя отляво. Не, че не искам да играя там, но мога да изразявам себе си по-добре отдясно.

"Стилът на Аякс беше да пресира високо и да поема рискове. В Ювентус беше точно обратното. В Италия скоростта на играта е малко по-бавна, така че ти е позволено да стоиш малко по-дълбоко. Все пак там са спечелил четири световни титли с този стил, така че разбирам защо си мислят, че това е правилният начин. Присъединих се към Ювентус с идеята да играя малко по-атакуващ футбол, защото Маурицио Сари беше треньорът, а той налагаше невероятен стил на игра в Наполи и Челси. Очаквах там да заваря стила на Аякс, но за съжаление Сари напусна след една година.

Очакванията да вкарвам голове? Мисля, че би трябвало да го правя, предвид уменията ми във въздуха и скоковете ми. Видяхте попадението ми срещу ДС Юнайтед. Бях наистина активен в наказателното поле и се опитвах да бъда свободен. Това е нещо, което ми харесва. Дали съставът е достатъчно добър за триумф в Шампонската лига? Мисля, че имаме наистина добър състав. Доста отбори в Европа разполагат с добри състави. Смятам, че е много трудно да се каже още отсега. Това е нещо, което се развива по време на сезона и в даден момент усещаш, че можеш да го направиш. Най-важното нещо е да продължа да се развивам и да ставам по-добър играч. Байерн ме привлече за доста пари и съм благодарен за това. Но това не означава нищо - всички са едни и същи. Трябва да останеш смирен и да продължаваш да се развиваш”, заяви Де Лихт в интервю за ЕSPN.